Холандският премиер Марк Рюте, верен съюзник на Киев и критик

...
 Холандският премиер Марк Рюте, верен съюзник на Киев и критик
Коментари Харесай

Марк Рюте ще е следващият генерален секретар на НАТО

 

Холандският министър председател Марк Рюте, правилен съдружник на Киев и критик на съветския президент Владимир Путин, ще наследи Йенс Столтенберг като началник на НАТО, заяви холандската национална телевизия НОС.

Рюте получи поддръжката и на Унгария и Словакия.

„ След изказването на унгарския министър-председател Виктор Орбан мисля, че е явно, че сме доста покрай заключението да изберем идващия общоприет секретар и мисля, че това е добра вест “, сподели Йенс Столтенберг пред кореспонденти по отношение на Марк Рюте.

 Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим? 4 мин. Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим?  Ново вторично земетресение до Пловдив 1 мин. Ново вторично земетресение до Пловдив  3-годишно дете е с заплаха за живота след злополука на пътя Смолян - Мадан 1 мин. 3-годишно дете е с заплаха за живота след злополука на пътя Смолян - Мадан  Бойко Борисов: Към днешна дата сформиране на държавно управление не е допустимо 3 мин. Бойко Борисов: Към днешна дата сформиране на държавно управление не е допустимо  Завинаги с „ Титаник “: Навършва се една година от нещастието с подводницата „ Титан “ 3 мин. Завинаги с „ Титаник “: Навършва се една година от нещастието с подводницата „ Титан “  Почина основателят на шлагерите Sunchyme и Carnaval de Paris 3 мин. Почина основателят на шлагерите Sunchyme и Carnaval de Paris  Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим? 4 мин. Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим?  Ново вторично земетресение до Пловдив 1 мин. Ново вторично земетресение до Пловдив  3-годишно дете е с заплаха за живота след злополука на пътя Смолян - Мадан 1 мин. 3-годишно дете е с заплаха за живота след злополука на пътя Смолян - Мадан  Бойко Борисов: Към днешна дата сформиране на държавно управление не е допустимо 3 мин. Бойко Борисов: Към днешна дата сформиране на държавно управление не е допустимо  Завинаги с „ Титаник “: Навършва се една година от нещастието с подводницата „ Титан “ 3 мин. Завинаги с „ Титаник “: Навършва се една година от нещастието с подводницата „ Титан “  Почина основателят на шлагерите Sunchyme и Carnaval de Paris 3 мин. Почина основателят на шлагерите Sunchyme и Carnaval de Paris

„ Мисля, че Марк е доста мощен претендент. Той има доста опит като министър-председател. Той е непосредствен другар и сътрудник и по тази причина мощно имам вяра, че доста скоро алиансът ще вземе решение за моя правоприемник “, сподели още генералният секретар на НАТО.

Самият Йенс Столтенберг е някогашен министър-председател. Той е бил министър председател на Норвегия в интервалите 2000–2001 година и 2005–2013 година

НАТО взема решения с консенсус, тъй че всеки претендент се нуждае от поддръжката на всички 32 съдружници. Само Румъния, чийто президент Клаус Йоханис също се бори за поста, към момента публично се опълчва на кандидатурата на Рюте.

Кандидатурата на премиера на Нидерландия е подкрепена също от Съединени американски щати, Англия и Германия

Подкрепата на Унгария пристигна след среща на Орбан със Столтенберг предходната седмица, на която двете страни се съгласиха, че Унгария няма да блокира решенията на НАТО за даване на поддръжка за Украйна. Будапеща просто няма да взе участие.

„ Премиерът Марк Рюте удостовери, че изцяло поддържа тази договорка и ще продължи да го прави, в случай че стане идващият общоприет секретар на НАТО “, написа Орбан в платформата „ X “.

Николай Денков е на аудиенция в Нидерландия

„ В светлината на неговото заричане Унгария е подготвена да поддържа кандидатурата на премиера Рюте за общоприет секретар на НАТО “, сподели Виктор Орбан.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР